Etappe 2 – Håvilsrud til Mitandersfors

I andre etappe kan du oppleve flere kurérruter fra 2. verdenskrig brukt av flere kjente norske krigshelter

Dagen starter med to kilometer grusvei, før den går over på sti i flatt skogsterreng fram til Vangen, som har vært sæter for norske gårder på andre sida av grensa. Under 2. verdenskrig gikk flere kurérruter over Vangen, blant annet brukt av en av norges mest kjente krighelter, Gunnar Sønsteby. Videre er det ganske flatt over furumoer og myr fram til Skålsjön, hvor leden krysser elva på en gammel fløtningsdam. Det ligger en gapahuk i strandkanten. Rett bak den stiger leden opp over Källerashöjden med fin utsikt over Varaldsjøen i nord. I hele dette området har det vært skogfinske boplasser.

Mitandersfors vokste fram i forbindelse med jernverket som ble anlagt her i 1841. Det produserte spiker og stangjern, men ble nedlagt som jernbruk allerede i 1874. Mitanderfors Herregård er i dag kurs- og konferansenter.

Fasiliteter

  • Fyll opp drikkeflasken før du går for på denne etappen er det dårlig med vann å finne på første delen av turen.

Overnattingsmuligheter

Overnatting kan skje i gapahuk ved Skålsjön som har utedo og ildsted.

Eller du har et par steder som leier ut rom langs veien sørover fra Mitandersfors. Det ene ligger 500 m unna leden, det andre to kilometer. Begge bookes via samme nummer +46 (0)570 775 059.

Bruket – Petter Solberg Adventure Senter +46 (0) 76 761 01 10 https://www.psadventure.se/

 

 

Turfakta

På denne etappen kan du oppleve