Praktisk informasjon

Finnskogleden er en turløype på 240 kilometer i grenselandet mellom Norge og Sverige som følger gamle frelsesveier mellom de gamle finnetorpene i Finnskogen, og som gir et således innblikk i den gamle finnekulturen, men også vakre naturopplevelser. Startpunktet finner du på Morokulien, og derfra er hele leden delt inn i 13 etapper med sluttpunkt i Søre Osen. Du vil krysse grensen hele syv ganger og gå innom ti kommuner – tre i Sverige og syv i Norge. Turen er godt merket der den går vekselvis mellom landene, med blåmerking på norsk side og oransje merking på svensk side. Terrenget er variert, men det er likevel lett tilgjengelig for alle.

Overnatting

Det er forbindelser til andre turstier og flere overnattingssteder langs hele leden. Noen er private og noen er i regi av DNT Finnskogen og omegn, som har ansvaret for vedlikeholdet av Finnskogleden.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Morokulien og fra Søre Osen med både buss og tog.
For å komme seg til Morokulien kan du for eksempel ta tog til Charlottenberg, og derfra tar du bussen til Eda Glasbruk, hvor det er gangavstand til Morokulien informasjonssenter.

Se rutetider for buss.
Se rutetider for tog.

Kart

Det er laget eget kart- og informasjonshefte for Finnskogleden. Dette kan kjøpes blant annet på turistinformasjonene i området Finnskogen og omegn Turistforening eller i DNT Oslo og omegns ekspedisjon i Storgata i Oslo. Heftet ble revidert i 2016.

Viktig å huske på

  • Husk å ta med kart og kompass, det gir alltid en god sikkerhet på tur
  • Husk å ta med mat – det er nemlig langt til nærmeste matbutikk
  • Det er varierende mobildekning gjennom Leden
  • Vær forberedt på vær og kulde
  • Spar på kreftene og søk ly om nødvendig
  • Tilpass turen etter evne

Allemannsretten

Det kan være greit å kjenne til allemannsretten når du går Finnskogleden.
Les om allemannsretten i Norge. 

Les om allemannsretten i Sverige.